PRAKTYCZNE WSKAZÓWKI

Sortowanie: wg nazwy

1. Idealna bela – od A do Z



Niestety każda metoda produkcji kiszonki przynosi pewne straty. Aby te straty zminimalizować bardzo ważne jest ścisłe przestrzeganie niniejszych wskazówek. Dzięki dołączonej instrukcji dowiesz się co oprócz folii determinuje jakość kiszonki.

W załączniku omówiono następujące zagadnienia:

2. Dodatkowe warstwy folii – korzyści



Wnioski z przeprowadzonego eksperymentu naukowego dobitnie pokazały bardzo realne korzyści z użycia dodatkowych warstw folii do owijania bel. Dane doświadczalne wskazują, że zwiększanie liczby warstw z 4 do 6 poprawia fermentację, redukuje obecność pleśni, polepsza barierę tlenową oraz zmniejsza strat ...
Czytaj więcej
Pobierz ulotkę PDF

3. Zakup folii do bel



Jak podjąć mądrą decyzję? Czy zawsze cena to główny czynnik wyboru konkretnej marki folii? Zobaczmy!
Czytaj więcej
Pobierz ulotkę PDF

4. Zabezpieczanie silosu



Przechowywanie kiszonki w pryzmie lub silosie narażone jest na pewne straty. Aby zminimalizować ewentualną utratę wartościowej paszy, bardzo ważne jest zastosowanie wszystkich elementów ochronnych. Dzięki dołączonej ulotce dowiesz się jak w 5 krokach zabezpieczyć paszę Twoich zwierząt.

W tym ...
Czytaj więcej
Pobierz ulotkę PDF